
Code Org Kurs A Cevapları
Bu yazımızda sizlerle Code org Kurs A cevapları ve çözüm adımlarını incelemeye başlıyoruz. Code org çok kısa süre önce kurs kataloğunu yeniledi. Yazımızla ilgili kurslara buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Yeni planlarda Kurs A, Kurs B, Kurs C, Kurs D, Kurs E ve Kurs F gibi 6 kategori ile sunulmuştur. Bu yazımızda Kurs A 'yı ilk defa deneyimleyeceğiz. Öncelikle şunu belirtelim. Bu kurs okumaya yazması olmayan ya da okuma yazmaya yeni başlayan 4-7 yaş arası çocuklarımız için geçerli uygulamaları içeriyor.
Bazı bölümleri ayrı başlık ve yazılarımız ile sizlere sunacağız. Çünkü bu başlık altında görsellerin tümünü size sunarsak karışıklığa sebep olacaktır. Code org Kurs A cevapları için ilerleyeceğimiz ders planı aşağıda sunulmuştur.

Sizlere bu bölümü anlatırken, Ders 4, Ders 6, Ders 9, Ders 10 ve Ders 12 için ayrı çözüm makaleleri oluşturduk. Bu makalelere ulaşmak için aşağıdaki ilgili görsellere tıklamanız yeterli. Ancak diğer bölümleri bu yazımızda anlatmaya çaba göstereceğiz.
Code Org Kurs A Cevapları ve Çözüm Adımları
Ders 1' de ve Ders 2 ' de baklava dilimli 1 adım görünüyor. Tüm baklava dilimleri bir video bölümün olduğunu gösteriyor aslında. Birinci videoda bir örnek ve çizim animasyonu ile çocuklarımıza bir programdaki hata nasıl bulunur o anlatılmaya çalışılıyor. Adım adım sorunun nerede olduğu test edilerek elde edilen veriler işleniyor.
Ders 2 Video: Stevie ve büyük proje
Ders 2' de ise Stevie adında bir sincap ve hikayesi karşımıza çıkıyor. Yine video anlatım ile çocuklarımıza bir bilgisayar gibi planlı yaşamayı anlatan bir hikaye eşlik ediyor. Laurel adlı arkadaşı Stevie' nin karşılaştığı zorluklar karşısında nasıl hareket etmesi gerektiğini anlatıyor. Böylelikle Stevie sorunlarını çözüm büyük projelerini hayata geçirebiliyordu.
Ders 3 Gerçek Yaşam Algoritmaları
Ders 3 'de bu kez bilgisayarsız etkinlik bizlerin karşısına çıkıyor. Burada aslında çocuklarımızla yapabileceğimiz bir etkinlikten bahsedilmiş. Bu etkinlik hayata geçilirken, algoritma mantığı da 4-7 yaş arasındaki çocuklarımıza da anlatılmaya çalışılıyor. Algoritma sıralı komutların bir araya gelmesi ile oluşan anlamlı dizilere verilen isimdir. Bu mantıkla bir tohumu ekerken belli sıralamayı takip etmeniz gerekir, aynı algoritmada olduğu gibi.
Ders 5' de ise Mutlu Haritalar adında bir video daha bizleri bekliyor. Bu etkinlik de bir bilgisayarsız etkinlik olarak sunulmuş. Aslında bir sonraki uygulama için ön hazırlık niteliğinde. Bir karakterimiz elmayı almak için nasıl hareket etmeli? sorusuna cevap arıyoruz. Sağa dön, sola dön, ileri git gibi komutları kullanarak onu meyveye ulaşmasını sağlıyoruz. Sizler de isterseniz buna benzer bir çizim ve kesme etkinliği ile böyle bir oyun kafanızda tasarlayabilirsiniz.
Ders 7 ' de yine bir video ile internetin güvenli bir şekilde nasıl kullanılabileceğinden bahsedilmiş. İnternetin aslında tehlikeli noktalarının da olduğu, daha güvenli gezintileri yapabilmek için belli kurallara uymanın önemi anlatılmış.
Ders 8' de ise bir sonraki bölümde döngülerin ne olduğu anlatılacağı için bir ön hazırlık yapılmış. Sonraki video anlatımda da Ders 11 olarak karşımıza çıkan "eylemler" adlı bölüme geçilmiş. Burada öğrencilerin bir tuşa basıldığında neler yapılabildiği gibi bir örnekle eylemler konusunu açıklamaya çalışmışlar. Zaten bir sonraki ders olan Ders 12' de de bu örnekler pekiştirilmiştir.
Bu bölümde yazımızın sonuna geldik. Code org Kurs A cevapları yazımızın Ders 4 Ders 6 Ders 9 Ders 10 ve Ders 12 gibi bölümleri için yukarıdaki bağlantıları kullanarak görebilirsiniz. Sonraki yazılarımızda sizlerle tekrar görüşmek dileğiyle.
Not: Code org Kurs A Cevapları isimli makale içerisindeki anlatımlar özgün içeriktir. Alıntı yapmadan kullanılamaz. Ancak uygulamalar code.org geliştirme ortamından alındığı için aynı uygulamanın birden çok çözüm yolu da bulunabilir. @kodlamaegitimi.org